user_mobilelogo

Fanny Jean

1.jpg

Lid van

3.jpg

 

1. Plantenvezels en dierlijk haar: Dit zijn de traditionele materialen die gebruikt worden voor het opvullen van vlakken bedekt met stof (of leer). Van oorsprong zijn het natuurlijke vezels of dierlijke haar die gekruld, gesneden of gekaard worden(gekamd). Deze behandeling levert een materiaal dat sterk, duurzaam en ook duurzaam gebruikt kan worden.

 

2. Jute doeken: Dit zijn doeken die men gebruikt voor de uitvoering met ‘crin. Ze zijn geweven van natuurlijke vezels en zijn verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten (strakker of losser geweven).

Katoenen doeken: Ze worden gebruikt in de laatste stadia van de productie van het stofferen. Hun rol is om de stof te ondersteunen, en een extra kracht bij te brengen.Ze kunnen ook sommige delen van de zetel vervangen die minder zichtbaar.

 

 

3. Jute singles: Basis van de traditionele stoffering. Op dat sterke materiaal worden de veren genaaid.
 

 

4. Veren: uitgevonden in de achttiende eeuw, ze bieden meer flexibiliteit en comfort in het vervaardigen van de garnituren.
 

 

5. Touwen: Ze zijn gemaakt van natuurlijke vezels (grijs) of synthetisch (wit). De touwen worden gebruikt om de veren te verlagen en op te spannen. De touwen worden gebruikt om de vulling te harden en de haren te drukken onder de jute en tevens om vorm te geven.
 

 

6. Elastieken single: Gebruikt voor het moderne stoffering als basis voor polyester mousse.
 

 

 

7. Katoenen Wat: wordt geplaatst onder de stof om de vezels of haar van de vulling niet door de stof te laten prikken.
 


 

8.Polyester mousse: Het is een materiaal gemaakt van synthetische stoffen en solventen. Verschillende schuimen vergemakkelijken het vervaardigen van de garnituren. Ze worden vooral gebruikt in een industriële productie en in serie, omdat ze een lagere productiekost bieden.